Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Telefon linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Telefon képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: telefon.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 124 db
19 esemény

19 esemény

19 esemény ami megváltoztatta a világot - A mobilfónia elmúlt harminc éves története tele van olyan érdekességgel, amelyek többsége külön-külön is megváltoztatták volna a világot, de így együtt... 1. Az első kereskedelmi célú mobil telefonhívás Az Egyesült Királyságban az első kereskedelmi célú mobil telefonhívást 1985. január 1-jén indították. Ma a britek naponta több mint 132 millió mobilhívást bonyolítanak. 2. Az első mobillal készített fénykép Philippe Kahn küldte el 1997-ben az első, újszülött kislányáról készült fényképet mobiltelefonján, 3. Az első Boldog Karácsonyt kívánó sms 22 esztendővel ezelőtt, az akkor épp 22 éves Neil Papworth kívánt a világon először boldog Karácsonyt SMS-ben barátjának, a Vodafone-nál dolgozó Richard Jarvisnak.

24ponthu

24ponthu

Friss hírek, képek, videók - Gyorsan és tömören. Belföldi és külföldi hírek. Közélet, üzlet, sport, kultúra, tudomány, technika, szórakozás, sztárvilág. Aktuális csúcsmobilok, tesztek, érdekességek 24 órában.

2G, 3G, 4G, HSPA

2G, 3G, 4G, HSPA

Napjainkban a nagy szolgáltatók folyamatosan fejlesztik a hálózataikat, melyen eredményeként a vásárlók újabb és újabb, gyakran semmitmondó, két-három betűből/számból álló 'varázsszavakkal' találják szembe magukat. Sem az üzletekben, sem a reklámokban nincs részletesebben leírva, melyik mit jelent, illetve, hogy kinek melyik felelne meg legjobban.

A legjobb játékok iPhone és iPad készülékekre

A legjobb játékok iPhone és iPad készülékekre

Az Apple által 2008-ban elindított App Store áruház az elmúlt évek során ontotta a jobbnál-jobb programokat, beleértve a játékokat is. Az iPhone a játékosok fő konzolja lett, és itt nem csupán kézi konzolokra gondolunk, hanem a Playstation 3-at vagy az X-Box 360-at is leverte.

A mobiltechnológia

A mobiltechnológia

A világ mobil távközlési infrastruktúrájának legkorszerűbb hálózata a GSM (global System for Mobile Communications) celluláris digitális mobil rádiótelefon-szolgáltatás. Az 1970-es évek végén a fejlett technológiával rendelkező európai országokban előfizetői igényként, a gazdasági lehetőségek függvényében, sorra jelentek meg mobil rádiótelefon-szolgáltatások. A megvalósított rendszerek nemzeti előírások, szabványok szerint készültek, mert a mobilitás csak az országhatárig volt lehetséges, mivel a szomszédos hálózatok a legkisebb műszaki eltérés esetén sem tudták kiszolgálni a 'vendég' rádiótelefon-készülék tulajdonosát.

A mobiltelefon feltalálója

A mobiltelefon feltalálója

Marty Cooper ukrán bevándorlók gyermekeként nőtt fel Chicágóban a nagy gazdasági válság idején. Villamosmérnők diplomája megszerzését követően a US NAVY romboló fedélzetén szolgált a koreai háború idején, majd a haditengereészetet otthagyva a Western Electric -nél, majd a Motorola -nál dolgozott. Itt kezdett el foglalkozni a személyhívókkal is.

A mobiltelefon generációk

A mobiltelefon generációk

1945-ben született meg az első mobil rádiótelefonok. A rádiótelefonok gyakorlatilag Push to Talk elven működtek, mint az adó-vevők. Méretüket és tömegüket nézve igen csak nagyok voltak a készülékek. Ezért inkább járművekbe szerelve használták, a mobilitásuk kihasználása miatt. Hivatalosan ezeket a telefonokat nem sorolják a mobiltelefonok közé, mivel ezek a készülékek még nem kezelték telefonbeszélgetés közben a beszédcsatorna frekvenciájának automatikus átváltását, máshogyan a hívásátadást.

A mobiltelefon története

A mobiltelefon története

Cikksorozat a mobiltelefonálás fejlődéséről az 1940-es évektől kezdve napjainkig. Most az előzményeket és az első mobilrendszereket mutatjuk be. Nehéz helyzetben van a mobiltelefónia fejlődését kutató újságíró, ha e rendkívül érdekes és szerteágazó történet ívét szeretné olvasóinak felrajzolni, vagy legalábbis felvázolni. A kezdőpont megválasztása is csak önkényes lehet. Talán nem érdemes Heinrich Hertzcel kezdeni, aki 1888-ban a Maxwell-egyenletek alapján bizonyította az elektromágneses hullámok létezését, de az is könnyelműség lenne, ha az 1980-as évek végén tömegesen elterjedő kézitelefonokkal kezdenénk írásunkat. Megfelelő pontnak tűnik viszont a második világháború vége, ugyanis a rohamléptű hadifejlesztéseknek köszönhetően ekkorra már rendelkezésre álltak azok a technikai megoldások, amelyek lehetővé tették a nem katonai célú rádiótelefonálás megjelenését.

A tökéletes mobilfotó

A tökéletes mobilfotó

Ha megfogadod Pályi Zsófia fotós tanácsait, tökéletes képeken örökítheted meg a nyár legfontosabb pillanatait mobiltelefonoddal. Az LG legújabb csúcsmobiljának újdonsága a fényképező manuális módja, amelynek segítségével a fotós funkciókat te magad is beállíthatod. Ahhoz. hogy a fotód valóban olyan legyen, amilyennek szeretnéd, Pályi Zsófia fotóst kértük meg, hogy készítsen néhány képet az LG G4 mobillal és ossza meg tanácsait.

Hirdetés
Alcatel-Lucent

Alcatel-Lucent

Az Alcatel-Lucent 1990 óta van jelen Magyarországon. A társaság híradástechnikai berendezések szállításával foglalkozik, ügyfeleink közt tudhatjuk a legnagyobb telekommunikációs, energiaszolgáltató vállalatokat és vasúttársaságokat, úgymint Magyar Telekom, Telenor, Vodafone, Invitel, MÁV, MVM, FGSZ stb.

Android

Android

Az Android platform abból a célból született, hogy egységes nyílt forrású operációs rendszere legyen a mobil eszközöknek. Az elképzelés alapja egy Linux alapú operációs rendszer volt, amelyet úgy alakítanak át, hogy képes legyen problémák nélkül kezelni a mobil eszközök integrált hardvereit. A Google 2005 júliusában megvásárolta az Android nevű céget, és új irányt adott a fejlesztésnek: a Linux kernel fölé egy virtuális gép került, amely a felhasználói felület kezeléséért és az alkalmazások futtatásáért felelős.

Android alkalmazások

Android alkalmazások

Android alkalmazások telefonokra illetve tabletekre. Ha letölthető alkalmazásokat szeretnél telefonodra, akkor jó helyen jársz. Itt rengeteg alkalmazás illetve androidos program áll rendelkezésedre.

Android játékok

Android játékok

Android játékok tesztjei, bemutatói. Ha unatkozol, és nem tudod, hogy mivel játssz az androidos mobilodon vagy tableteden, akkor kattints! Napidroid hazánk vezető Androidos blogja és közössége. Naponta friss hírekkel jelentkezünk, és igyekszünk érdekesen bemutatni a kütyük világát. Kövess minket, és nem maradsz le semmiről!

Android, Java, Symbian játékok

Android, Java, Symbian játékok

Mobil játékok letöltése Android, Java, Symbian telefonokra teljesen ingyen. Hogyan töltheted a játékot a számítógépről a telefonra? USB kábel, vagy Bluetooth segítségével. USB kábel: Az USB kábel minden készülék esetében működik, így ez a javasolt módszer. Csatlakoztasd a kábelt a számítógép USB portjához, majd a telefonodhoz. A telefonon ekkor megjelenik egy menü (vagy ha nem, akkor húzd le az értesítési sávot), itt választ az USB csatlakoztatása opciót. Ekkor a számítógéped külön meghajtóként ismeri fel a készüléked. A Sajátgépen belül megtalálhatod a telefonod, a letöltött fájlt másold fel be oda (mindegy melyik mappába). Amint felmásoltad a készülékedre az összes fájl, az USB-t már leválaszthatod. Lejjebb van leírás arról, hogy hogyan kell feltelepíteni a telefonon lévő játékokat.

Androidos játékok

Androidos játékok

Ennek az oldalnak a célja, hogy elsősorban gyerekeknek gyűjt jó minőségű ingyenes játékokat android mobiltelefon készülékekre, több kategóriában is. Mindenesetre a legtöbb android játék az idősebb korosztálynak is könnyed szórakozást nyújthat!

Androidportál

Androidportál

Az Androidportal Magyarország legnagyobb Android közösségi oldala. Ahogyan az alcímünkből is kiderül, a cél, hogy Android felhasználók egymásra találjanak az oldalon. Blogoljunk, s fórumozzunk együtt! Ha írtál valami jót, a moderátorok észreveszik, s kitesszük a címlapra, onnantól pedig egyenes az út a twitterre, facebookra, s győzd megválaszolni a kommentben felmerülő kérdéseket! Mint látszik, az Androidportal folyamatosan fejlődik, s jelenleg több, mint 5000 ember regisztrált, s olvassa az oldalt, beszélget a fórumban. Tartózz Te is közénk!

Apple

Apple

Az Apple Inc. főként hardvergyártással foglalkozó cég, ami saját szoftver platformot épít Mac OS X operációs rendszerére alapozva, mely a Nextstep által fejlesztett operációs rendszer leszármazottjának tekinthető.

Tuti menü