Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Operációs rendeszerek képes leírás - Telefon.tlap.hu
részletek »

Operációs rendeszerek - Telefon.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: telefon.tlap.hu » Operációs rendeszerek
Keresés
Találatok száma - 7 db
Android

Android

Az Android platform abból a célból született, hogy egységes nyílt forrású operációs rendszere legyen a mobil eszközöknek. Az elképzelés alapja egy Linux alapú operációs rendszer volt, amelyet úgy alakítanak át, hogy képes legyen problémák nélkül kezelni a mobil eszközök integrált hardvereit. A Google 2005 júliusában megvásárolta az Android nevű céget, és új irányt adott a fejlesztésnek: a Linux kernel fölé egy virtuális gép került, amely a felhasználói felület kezeléséért és az alkalmazások futtatásáért felelős.

Bada OS

Bada OS

A bada egy mobil operációs rendszer, amelyet a Samsung Electronics fejleszt. Úgy alakították ki, hogy a felsőkategóriás okostelefonokat és az alacsonyabb presztízsű funkciótelefonokat egyaránt ki tudja szolgálni. A Samsung állítása szerint a bada gyorsan le fogja váltani a saját fejlesztésű funkciótelefon-platformját, és így a funkciótelefonokból is okostelefonokat fog faragni.

BlackBerry OS

BlackBerry OS

A 2014-es év nagy vesztese a BlackBerry operációs rendszer lett: az eladások 69,8 százalékkal estek vissza, a piaci részesedés 0,4 százalékra csökkent a 2013-as 1,9 százalékról. A BlackBerry azonban az idén 10 millió készüléket tervez értékesíteni, ami 72 százalékos növekedést jelent majd a tavalyi 5,8 millióhoz képest.

Firefox

Firefox

A Firefox OS-t arra tervezték, hogy illeszkedjen az életéhez, és az adaptív appkereséssel épp ezt teszi. Csak kezdjen gépelni a kapcsolódó appok és helyi tartalmak gyors és egyszerű eléréséhez. Okos és egyszerű - ahogy minden keresésnek lennie kellene.

Sailfish OS

Sailfish OS

A Sailfish OS az Android, a Blackberry, az iOS és a Windows Phone európai alternatívájává válhat, a Sailfish Secure pedig egyaránt ideális lehet a kormányzatok képviselőinek, a vállalatoknak és a felhasználóknak.

Symbian

Symbian

In 2009, we established the Symbian Foundation to make the Symbian ... open development and curation of the Symbian platform, to a licensing entity ... You can find more information on Nokia's plans for Symbian...

Ubuntu

Ubuntu

Az Ubuntu hátránya lehet, ha nem tudja magát eléggé megkülönböztetni az Androidtól. Ennél azonban jóval nagyobb kihívásnak tűnik az, hogy egy végső soron mégiscsak az Androidhoz hasonló alapú rendszer.

Tuti menü