Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Technológia képes leírás - Telefon.tlap.hu
részletek »

Technológia - Telefon.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: telefon.tlap.hu » Technológia
Keresés
Találatok száma - 7 db
2G, 3G, 4G, HSPA

2G, 3G, 4G, HSPA

Napjainkban a nagy szolgáltatók folyamatosan fejlesztik a hálózataikat, melyen eredményeként a vásárlók újabb és újabb, gyakran semmitmondó, két-három betűből/számból álló 'varázsszavakkal' találják szembe magukat. Sem az üzletekben, sem a reklámokban nincs részletesebben leírva, melyik mit jelent, illetve, hogy kinek melyik felelne meg legjobban.

A mobiltechnológia

A mobiltechnológia

A világ mobil távközlési infrastruktúrájának legkorszerűbb hálózata a GSM (global System for Mobile Communications) celluláris digitális mobil rádiótelefon-szolgáltatás. Az 1970-es évek végén a fejlett technológiával rendelkező európai országokban előfizetői igényként, a gazdasági lehetőségek függvényében, sorra jelentek meg mobil rádiótelefon-szolgáltatások. A megvalósított rendszerek nemzeti előírások, szabványok szerint készültek, mert a mobilitás csak az országhatárig volt lehetséges, mivel a szomszédos hálózatok a legkisebb műszaki eltérés esetén sem tudták kiszolgálni a 'vendég' rádiótelefon-készülék tulajdonosát.

GPRS technológia

GPRS technológia

A GPRS, azaz a General Packet Radio Service egy innovatív mobil adatátviteli technológia. Ez a technológia alkotta a harmadikgenerációs technológiához vezeto elso lépést. Lényege, hogy az adatok apró csomagokként továbbítódnak, hasonlóan az internetes adatkommunikációhoz.

GSM-R

GSM-R

A Global System for Mobile Communications - Rail(way) (GSM-R vagy GSM-Rail) rendszer GSM900 technológián alapuló, kifejezetten vasúti felhasználásra szánt fejlesztés. A Siemens és a Nortel cég a két legfőbb támogatója és fejlesztője. A Nortel 2010-ben eladta ezen üzletágát az Ericsson és Kapsch cégeknek. Manapság a vasúttársaságok vagy analóg rendszerű rádiókapcsolatot, vagy a sínek mellé telepített kábeleken keresztüli kommunikációt használnak. Csak Európában mintegy 35 különböző vasúti rádiós rendszert üzemeltetnek. A Vasutak Nemzetközi Szövetsége az UIC (International Union of Railways) elindította az EIRENE nevű projektet, melynek keretében kifejlesztettek egy, az európai rendszerekkel kompatibilis új digitális vezetéknélküli átviteli szabványt.

LTE technológia

LTE technológia

Az első LTE (Long Term Evolution) rendszereket már 2009 végén beindították és 2010 folyamán számos szolgáltató tervezi a kiépítését, illetve a bevezetését, valamint több telefongyártó is megjelent már LTE képes mobil termékekkel.

Mindent a GSM-ről

Mindent a GSM-ről

A GSM (Global System for Mobile Communication) egy szabvány neve, ami a digitális mobiltelefonok mögött áll, és ami egy új területet nyitott a digitális kommunikáció terén. Ez a hang ás adatátvitelre is vonatkozik. Azért hozták létre, hogy teljes körű adat- és faxforgalmat lehessen bonyolítani a mobiltelefonokon.

Szélessávú technológiák

Szélessávú technológiák

A hazánkban jelenleg leginkább elterjedt szélessávú internetelérési technológiák az ADSL, a kábeltelevíziós hálózaton történő adatátvitel, a mikrohullámú kapcsolat, valamint a mobil alapú technológiák.

Tuti menü