Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Történelem képes leírás - Telefon.tlap.hu
részletek »

Történelem - Telefon.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: telefon.tlap.hu » Történelem
Keresés
Találatok száma - 8 db
19 esemény

19 esemény

19 esemény ami megváltoztatta a világot - A mobilfónia elmúlt harminc éves története tele van olyan érdekességgel, amelyek többsége külön-külön is megváltoztatták volna a világot, de így együtt... 1. Az első kereskedelmi célú mobil telefonhívás Az Egyesült Királyságban az első kereskedelmi célú mobil telefonhívást 1985. január 1-jén indították. Ma a britek naponta több mint 132 millió mobilhívást bonyolítanak. 2. Az első mobillal készített fénykép Philippe Kahn küldte el 1997-ben az első, újszülött kislányáról készült fényképet mobiltelefonján, 3. Az első Boldog Karácsonyt kívánó sms 22 esztendővel ezelőtt, az akkor épp 22 éves Neil Papworth kívánt a világon először boldog Karácsonyt SMS-ben barátjának, a Vodafone-nál dolgozó Richard Jarvisnak.

A mobiltelefon generációk

A mobiltelefon generációk

1945-ben született meg az első mobil rádiótelefonok. A rádiótelefonok gyakorlatilag Push to Talk elven működtek, mint az adó-vevők. Méretüket és tömegüket nézve igen csak nagyok voltak a készülékek. Ezért inkább járművekbe szerelve használták, a mobilitásuk kihasználása miatt. Hivatalosan ezeket a telefonokat nem sorolják a mobiltelefonok közé, mivel ezek a készülékek még nem kezelték telefonbeszélgetés közben a beszédcsatorna frekvenciájának automatikus átváltását, máshogyan a hívásátadást.

A mobiltelefon története

A mobiltelefon története

Cikksorozat a mobiltelefonálás fejlődéséről az 1940-es évektől kezdve napjainkig. Most az előzményeket és az első mobilrendszereket mutatjuk be. Nehéz helyzetben van a mobiltelefónia fejlődését kutató újságíró, ha e rendkívül érdekes és szerteágazó történet ívét szeretné olvasóinak felrajzolni, vagy legalábbis felvázolni. A kezdőpont megválasztása is csak önkényes lehet. Talán nem érdemes Heinrich Hertzcel kezdeni, aki 1888-ban a Maxwell-egyenletek alapján bizonyította az elektromágneses hullámok létezését, de az is könnyelműség lenne, ha az 1980-as évek végén tömegesen elterjedő kézitelefonokkal kezdenénk írásunkat. Megfelelő pontnak tűnik viszont a második világháború vége, ugyanis a rohamléptű hadifejlesztéseknek köszönhetően ekkorra már rendelkezésre álltak azok a technikai megoldások, amelyek lehetővé tették a nem katonai célú rádiótelefonálás megjelenését.

Korai készülékek

Korai készülékek

A legelső hordozható rádiótelefon még AM-hullámokat használt 1938-ból és persze katonai célokra használták. Kifejlesztő: Signal Corps Mérnöki Laboratórium az USA hadseregének számára. (Fort Monmuth, New Jersey állam, USA).

Mobiltelefon Wikipédia

Mobiltelefon Wikipédia

A mobiltelefon vagy maroktelefon olyan telefonkészülék, amivel vezetékes kapcsolódás nélkül lehetséges beszéddel, vagy egyéb módon is kommunikálni, ezáltal az hordozható. A működéséhez szükséges egy mikrohullámú kommunikációs hálózat, és maga a mobilnak mondott, hordozható készülék, ami lehetővé teszi a hozzáférést a hálózathoz, amin szöveges-, beszéd-, képi-, video- és adatátvitel is lehetséges.

Okostelefon történelem

Okostelefon történelem

A mobiltelefon elmúlt 20 éves és Magyarországon is egyre nagyobb felhajtás övezi az Apple termékét az iPhone-t. Nincs olyan ember aki kicsit is használja a mobilját és ne hallott volna erről az okostelefonok közt is úttörőnek számító érintőképernyős mobiltelefonról, ami inkább egy marokszámítógép, mintsem hagyományos értelembe vett vezeték nélküli távközléstechnikai eszköz.

Tucatnyi Nokia

Tucatnyi Nokia

Tucatnyi Nokia, amire örökre emlékezni fogunk...Múlt héten végleg hivatalossá vált, hogy a Microsoft a jövőben nem kívánja többé használni a Nokia márkanevet a Lumia okostelefonoknál, azaz a finn cég felvásárlása gyakorlatilag az utolsó fázisba ért.

Windows Mobile történelem

Windows Mobile történelem

Nem esett még szó a Windows Mobile okostelefon ágáról. Az első ilyen operációs rendszer a CE 3.0-s magra épülő Microsoft Smartphone 2002 (Stinger) volt. A rendszer pont egy évvel a Pocket PC 2002 után jött ki, a Microsoft egyértelműen a Symbian S60-at próbálta meg vele letaszítani a trónról, sikertelenül.

Tuti menü